Ubiquiti NanoStation M2 – AP-Repeater – безжична мрежа с голямо покритие …

Ubiquiti NanoStation M2 – AP-Repeater – безжична мрежа с голямо покритие …

ХОТЕЛ ЕЛИТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ

hotel-elit

Ubiquiti NanoStation M2

Безспорно фирмата Ubiquiti Networks Inc е лидер в безжичните технологии. Има няколко техни устройства които предизвикаха бум на пазара. Едно от тях е NanoStation M2. С такива две устройства имаме задача да покрием ефира на две сгради една срещу друга като условието ни е мрежата да е в един сегмент. За целта ще конфигурираме един рутер на който WAN порта ще е свързан с доставчика на Интернет, един от LAN портовете му към първия NanoStation а втория ще се свърже безжично към първия посредством технологията WDS в режим AP-Repeater. Така и трите устройства ще се свържат в една мрежа 192.168.1.0/24 като LAN на рутера ще е 192.168.1.1 (NanoStation-1 192.168.1.2) и (NanoStation-2 ще е 192.168.1.3).

nanostation

Рутера се конфигурира тривиално за това на него няма да му обърнем никакво внимание. За да можем да конфигуриаме NanoStation трябва влезем през браузер в IP адреса http://192.168.1.20 и да напишем потребителското име ubnt и парола ubnt.

Конфигурация на NanoStation M2 – 1

ubnt1

ubnt2

ubnt3

ubnt4

Конфигурация на NanoStation M2 – 2

ubnt11

ubnt12

ubnt13

ubnt14

ubnt15

Единствентото нещо което не ми харесва в Ubiquiti NanoStation M2 е криптирането защото не позволява повече от WEP но все пак е нещо – по добре с него отколкото без него  …..

Ubiquiti NanoStation M2 – AP-Repeater – безжична мрежа с голямо покритие …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This Post Has 5 Comments

 1. mad–Max

  Колко парички и на какво разстояние хвърлят ако не е тайна ?

 2. UBNT

  150-160 лева парчето в Reload или Ланком а иначе на 15 км и два пройзводителя което значи със сигурност повече ..

 3. Самуил Арсов

  Ами когато става въпрос за километри Ubiquiti си имат опция AirMax и Long range ptp Link Mode но в случая който съм показал аз това не е нужно защото Наностеишъните се ползват като AP не като Link .. Но 15 км са множко за тия антени (според мен до 5 км ще работят добре)

 4. Илев

  Кой те излъга че има само WEP?

 5. Самуил Арсов

  @Илев

  Става въпрос само когато са в режим Repeater