You are currently viewing Видеонаблюдение Dahua

Видеонаблюдение Dahua

за Дома и Офиса

Мрежов видеорекордер 8 ch Dahua, NVR2108-4KS2

Мрежовият видеорекордер (NVR) модел NVR2108-4KS2 на Dahua е устройство, предназначено за запис и управление на видео от множество IP камери. Този модел поддържа до 8 канала (ch), което означава, че може да се свърже с до осем камери едновременно. Той е част от серията 4KS2, която е сред по-новите серии на Dahua, предлагащи подобрена производителност и функционалности.

Основни характеристики на Dahua NVR2108-4KS2 включват:

 1. Висока разделителна способност: Поддържа запис на видео с висока резолюция, съвместим с 4K и H.265 компресия, което осигурява ясно изображение при ниско използване на пространство за съхранение.
 2. Многоканален: Позволява свързването и управлението на до 8 IP камери.
 3. Съхранение: Разполага с опции за вътрешно съхранение, обикновено чрез един или повече твърди дискове (не винаги включени в покупката).
 4. Мрежови функции: Включва мрежови възможности за дистанционен достъп и управление, често чрез мобилни приложения или компютърен софтуер.
 5. Интелигентни функции: Може да поддържа различни интелигентни аналитични функции, като разпознаване на движение, виртуални линии за предупреждение и други, в зависимост от модела на камерата.

Това устройство е идеално за употреба в дома, офиса, търговски обекти или други места, където е необходимо наблюдение и запис на множество точки едновременно.

Western Digital 4TB WD Purple Surveillance Internal Hard Drive HDD – SATA 6 Gb/s, 64 MB Cache, 3.5″ – WD40PURZ оптимизиран за видеонаблюдение

Western Digital 4TB WD Purple Surveillance Internal Hard Drive (модел WD40PURZ) е висококачествен твърд диск, специално оптимизиран за използване в системи за видеонаблюдение. Този твърд диск е предназначен да осигури надеждно, продължително и непрекъснато записване на видео данни. Ето някои от ключовите му характеристики:

 1. Капацитет: С 4TB памет, този диск предлага значително пространство за съхранение на видео данни, което е идеално за системи за видеонаблюдение с висока резолюция или продължителен запис.
 2. SATA 6 Gb/s Интерфейс: Поддържа интерфейс SATA 6 Gb/s, който осигурява бърза и надеждна трансферна скорост на данни, важно за системите за видеонаблюдение.
 3. 64 MB Cache: Кеш паметта от 64 MB подобрява производителността при запис и достъп до данни, което е особено полезно при обработка на големи видео файлове.
 4. 3.5-инчов Размер: Стандартният 3.5-инчов формат позволява лесното инсталиране на диска в повечето настолни компютри и видеорекордери (NVRs).
 5. Оптимизиран за Видеонаблюдение: Този диск е специално разработен за системи за видеонаблюдение, предлагайки подобрена устойчивост на високи температури и продължителен непрекъснат работен режим.
 6. AllFrame Technology: WD Purple дисковете използват технологията AllFrame за подобряване на качеството на запис и намаляване на грешките във видео файла, особено при използване в DVR и NVR системи.
 7. Надеждност и Дълготрайност: Тези дискове са проектирани да работят непрекъснато, 24/7, което е критично за системите за сигурност и наблюдение.

Western Digital 4TB WD Purple е идеален избор за потребители и организации, които търсят висококачествено и надеждно решение за съхранение на данни за техните системи за видеонаблюдение. Това го прави подходящ за различни приложения, включително домашни системи за сигурност, бизнес наблюдение и други сценарии, където е необходима непрекъсната запис на видео.

Камера Dahua bullet IP, 2MP, IPC-HFW1230S-0280B-S5

Камерата Dahua IPC-HFW1230S-0280B-S5 е bullet тип IP камера, която предлага висококачествено видеонаблюдение с резолюция от 2 мегапиксела (2MP). Този модел е част от серията S5 на Dahua, която включва усъвършенствани технологии за наблюдение и сигурност. Ето някои от ключовите характеристики на тази камера:

 1. Висока Резолюция: С 2MP резолюция, камерата предлага чисто и детайлно изображение, което е важно за разпознаване на лица и други важни детайли.
 2. Обектив: Обикновено такива камери са оборудвани с фиксиран или вариофокален обектив. В случая на IPC-HFW1230S-0280B-S5, моделът вероятно разполага с фиксиран обектив, който предлага определен ъгъл на видимост.
 3. Нощно Видение: Камерата може да включва инфрачервено осветление за нощно видение, което позволява ясно заснемане на изображения при слаба или никаква осветеност.
 4. Компресия: Поддържа съвременни формати за компресия на видео, като H.265, което позволява по-ефективно съхранение на видеоданни при запазване на високо качество на изображението.
 5. Защита от атмосферни условия: Като bullet камера, този модел е проектиран да бъде устойчив на външни атмосферни условия, което го прави подходящ за външна употреба.
 6. Мрежова Съвместимост: Като IP камера, тя може лесно да се интегрира в съществуваща мрежова инфраструктура и да се управлява дистанционно.

Камерата Dahua IPC-HFW1230S-0280B-S5 е подходяща за различни приложения, включително домашно и търговско видеонаблюдение, осигурявайки високо качество на изображението и надеждност.

Комутатор Dahua PoE 8-портов DH-PFS3010-8ET-96

Комутаторът Dahua PoE (Power over Ethernet) модел DH-PFS3010-8ET-96 е 8-портов уред, предназначен за изграждане и разширение на мрежови системи, особено за системи за видеонаблюдение. Той е проектиран да улесни разпределението на мрежови данни и електрическо захранване към устройства като IP камери, IP телефони и други PoE съвместими устройства. Ето някои от основните характеристики на този комутатор:

 1. PoE Поддръжка: Всеки от 8-те порта поддържа PoE, което позволява захранването на устройства през Ethernet кабелите, улеснявайки инсталацията и намалявайки нуждата от отделни електрически кабели.
 2. Обща Мощност: Общата мощност на комутатора е 96 вата, което означава, че той може да предоставя значително количество енергия за захранване на свързаните устройства.
 3. Пропускателна Способност: Комутаторът предлага висока пропускателна способност, което е важно за поддържане на качеството на видео и аудио трафика в мрежата.
 4. Компактен Дизайн: Този модел често има компактен дизайн, което го прави подходящ за монтаж в различни среди, включително ограничени пространства.
 5. Надеждност и Съвместимост: Dahua е известна с производството на надеждни мрежови устройства, които са съвместими с широк спектър от IP камери и други мрежови устройства.
 6. Управление на Трафика: Комутаторът обикновено включва функции за управление на трафика, които осигуряват ефективно разпределение на мрежовите ресурси.

Комутаторът DH-PFS3010-8ET-96 е идеален за използване в среди, където е необходимо да се свържат множество PoE устройства, като видеонаблюдателни системи, и да се осигури ефективно управление на мрежовия трафик и захранването.

Кабел UTP Cat. 5e 305m, Dahua PFM920I-5EUN, White

Кабелът UTP (Unshielded Twisted Pair) категория 5e (Cat. 5e) модел PFM920I-5EUN от Dahua е висококачествен сетов кабел, предназначен за използване в структурирани кабелни системи. С дължина от 305 метра и в бял цвят, той е подходящ за широк спектър от приложения, включително Интернет свързаност, мрежово видеонаблюдение, телефонни системи и много други. Ето някои от ключовите характеристики на този кабел:

 1. Категория 5e: Cat. 5e е стандарт за качество, който гарантира висока скорост на предаване на данни и надеждна свързаност. Този стандарт обикновено поддържа скорости до 1 Gbps при дължина на кабела до 100 метра.
 2. Неекраниран: UTP означава, че кабелът е неекраниран, което го прави по-гъвкав и по-лесен за инсталация, макар и малко по-податлив на електромагнитни смущения в сравнение с екранираните кабели.
 3. Дължина: 305 метра дължина е достатъчно за големи инсталации, като се предлага на ролка, което улеснява управлението на кабела и инсталацията.
 4. Цвят: Белият цвят може да бъде предпочитан за инсталации, където кабелите трябва да се сливат със светли стени или тавани.
 5. Приложения: Идеален за Ethernet мрежи, IP камери, телефонни системи и други мрежови приложения, които изискват надеждна кабелна инфраструктура.
 6. Съвместимост: Съвместим със стандартни RJ45 конектори и може да се използва с широк спектър от мрежово оборудване.

Кабелът Dahua PFM920I-5EUN е отличен избор за организации и индивидуални потребители, търсещи висококачествен и надежден кабел за своите мрежови нужди.

Комуникационен шкаф за видеонаблюдение

Комуникационният шкаф за видеонаблюдение е важен компонент в инсталацията на системи за сигурност и наблюдение. Той служи за защита, организация и централизирано управление на различните устройства и кабели, които са част от системата за видеонаблюдение. Ето някои основни аспекти и характеристики, които са важни при избора на такъв шкаф:

 1. Размер и Конфигурация: Шкафовете идват в различни размери и конфигурации. Важно е да изберете шкаф, който е достатъчно голям, за да побере всички устройства, като мрежови комутатори, видеорекордери (NVRs), захранващи устройства и допълнително оборудване, което може да се изисква.
 2. Вентилация: Ефективната вентилация е критична, за да се предотврати прегряване на оборудването. Някои шкафове имат вградени вентилатори или позволяват монтаж на вентилационни системи.
 3. Защита и Сигурност: Шкафът трябва да предлага адекватна защита от прах, вода и други външни влияния, както и сигурност срещу неоторизиран достъп.
 4. Кабелно Управление: Доброто управление на кабелите е важно за поддържане на организацията и улесняване на поддръжката. Търсете шкафове с достатъчно пространство и механизми за организиране на кабелите.
 5. Достъп и Обслужване: Шкафовете трябва да позволяват лесен достъп до устройствата за поддръжка и обслужване. Модели с отварящи се предни и задни врати или снемаеми странични панели са предпочитани.
 6. Материал и Конструкция: Изберете шкаф, изработен от здрав материал, като например стомана, който може да издържи на експлоатационните условия, в които ще бъде поставен.
 7. Съвместимост: Уверете се, че шкафът е съвместим със стандартите и размерите на оборудването, което ще се инсталира в него.

Комуникационният шкаф за видеонаблюдение е инвестиция, която помага за удължаване живота на оборудването и оптимизиране на неговата ефективност. Правилният избор може значително да улесни управлението на системата за видеонаблюдение и да осигури дългосрочната ѝ стабилност и надеждност.

Програмата за наблюдение на Dahua DMSS

Програмата DMSS (Digital Mobile Surveillance System) на Dahua е мобилно приложение, което предоставя удобен и гъвкав начин за дистанционен мониторинг и управление на системи за видеонаблюдение и свързани устройства от Dahua. Това приложение е налично за смартфони и таблети с операционните системи iOS и Android, което го прави достъпно за широка аудитория. Ето някои от ключовите функции и характеристики на DMSS:

 1. Дистанционен Мониторинг: Позволява на потребителите да гледат в реално време и да преглеждат записи от свързаните камери за видеонаблюдение.
 2. Управление на Аларми: DMSS може да получава и управлява алармени съобщения от свързаните устройства, позволявайки на потребителите да реагират бързо при събития за сигурност.
 3. Взаимодействие с Устройствата: Потребителите могат да управляват функции на камерите като панорама, наклон и приближаване (PTZ контроли), както и да променят настройки на устройствата дистанционно.
 4. Многоканален Преглед: Приложението обикновено поддържа многоканален преглед, което позволява едновременно наблюдение на множество камери.
 5. Интелигентни Аналитични Функции: В зависимост от модела на камерата и настройките, DMSS може да поддържа различни интелигентни аналитични функции като разпознаване на лица, виртуални линии за предупреждение и други.
 6. Лесно Свързване: Приложението позволява бързо и лесно свързване с устройствата на Dahua чрез сканиране на QR кодове или ръчно въвеждане на данни.
 7. Персонализиране: Потребителите могат да персонализират настройките на приложението, за да отговарят на специфичните си нужди и предпочитания.

DMSS е ценен инструмент за потребители, които искат да поддържат контрол и наблюдение на техните системи за сигурност, дори когато са в движение или извън офиса/дома. Особено полезно е за тези, които управляват комплексни или многобройни системи за наблюдение.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.